Politică

Boc: Guvernul nu putea stabiliza economia fără majorarea TVA, după decizia CC

Boc: Guvernul nu putea stabiliza economia fără majorarea TVA, după decizia CC
20.05.2011, 16:34 364

Guvernul s-a aflat, anul trecut,în imposibilitatea de a stabiliza economia fără a majora taxa pevaloarea adăugată, după ce Curtea Constituţională (CC) a respinspropunerea de reducere a pensiilor cu 15%, a declarat, vineri,premierul Emil Boc.

"Guvernul a propus reducerea cu15% a pensiilor pentru a apăra cota unică şi TVA. CurteaConstituţională a luat, din nefericire, o altă decizie, iarGuvernul a fost în imposibilitatea de a stabiliza economia fărăcreşterea TVA, în urma acestei decizii a Curţii", a spus Boc,solicitat de jurnalişti să comenteze declaraţiile şefului statuluiprivind majorarea TVA.

O declaraţie similară a fostsusţinută de şeful Guvernului şi joi seara, după ce preşedinteleTraian Băsescu a declarat, la o conferinţă organizată de "ZiarulFinanciar", că majorarea TVA la 24% a fost o eroare politică,susţinută inclusiv de "marii bărbaţi care s-au duelat la ConvenţiaPDL", care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şaseluni.

Băsescu a spus că el a susţinut unimpozit temporar de 10%, care să se fi aplicat la toate pensiile,de la cea mai mare la cele de până la 340 de lei.

Preşedintele a menţionat că ceidin coaliţie s-au reunit la Guvern şi au decis creştereaTVA.

El a spus că acel impozit pepensii s-ar fi putut elimina repede, eventual în două etape, pânăla 1 ianuarie 2012, în timp ce reducerea TVA presupune ani dezile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO