Politică

Boc cere miniştrilor explicaţii pentru ratarea ţintei de atragere a fondurilor UE-surse

Boc cere miniştrilor explicaţii pentru ratarea ţintei de atragere a fondurilor UE-surse

Autor: Alexandru Moise

08.07.2011, 10:09 214

Premierul Emil Boc le-a reproşat miniştrilor că nu şi-aurespectat angajamentele privind creşterea volumului de fondurieuropene atrase, asumate inclusiv în şedinţa de guvern la care aparticipat şi preşedintele Traian Băsescu, şi le-a cerutexplicaţii, solicitând şi un raport în maxim o săptămână,informează Mediafax.

"Premierul le-a reproşat miniştrilor că nu şi-au respectatangajamentele de creştere a volumului de fonduri europene atrasepeste un anumit plafon, angajamente care au fost asumate de uniidintre membrii Cabinetului inclusiv în şedinţa de guvern din lunaiunie la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu. El acerut explicaţii, solicitând în acelaşi timp ca, în maximum osăptămână, să îi fie prezentat şi un raport explicativ pe aceastătemă privind problemele care au împiedicat îndeplinireaangajamentelor", au relatat surse participante la discuţie.

La discuţii au participat miniştrii Comunicaţiilor,Administraţiei şi Internelor, Educaţiei şi Dezvoltării Regionale,restul instituţiilor fiind reprezentate la nivel de secretar destat.

Numărul mare al secretarilor de stat l-a nemulţumit pe premier,care a cerut încă de la începutul discuţiei ca persoanele care "nuau treabă" cu fondurile europene să iasă din sală, au arătatsursele.

"Premierul a fost nemulţumit de prezenţa redusă a miniştrilor laşedinţă, în special din partea ministerelor care se confruntă cuprobleme în absorbţia fondurilor europene, precum cel al Mediului",susţin sursele citate.

Potrivit acestora, datele analizate în cadrul reuniunii auindicat că un nivel ridicat al absorbţiei fondurilor UE esteînregistrat la Ministerul Dezvoltării prin Programul OperaţionalRegional, în timp ce performanţe mai reduse sunt sesizate laministerele Mediului şi Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO