Politică

Boc: Atacurile PNL la Basescu fac rau Romaniei si Aliantei D.A.

18.11.2005, 19:29 10

PD a raspuns taios conducerii liberale, care si-a insusit atacurile lui Ludovic Orban la adresa presedintelui Romaniei Traian Basescu si, prin intermediul vicepresedintelui Puiu Hasotti, l-a numit pe acesta un "neprieten" al PNL.

Presedintele PD Emil Boc a afirmat intr-un comunicat de presa ca dezaproba atitudinile publice repetate ale unor reprezentanti ai PNL, care fac referiri la tensiunile din Alianta si fac conexiuni intre acestea si presedintele Traian Basescu.

Boc il ataca la randul sau pe presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, afirmand ca "este surprins de pozitia oscilanta a PNL fata de acesti reprezentanti ai sai, despre care afirma mai intai, in cadrul Consiliului National de Coordonare al Aliantei D.A., ca vorbesc in nume personal, pentru ca apoi sa asimileze punctele de vedere ale acestora cu cel oficial al PNL".

El precizeaza ca Protocolul Aliantei este valabil pana in 2008, dar daca PNL doreste modificarea acestuia, problema trebuie discutata in interiorul structurii de conducere a Aliantei, si nu in public.

"Daca Partidul National Liberal se gandeste de pe acum la alegerile prezidentiale din 2009 si trece in plan secund realizarea programului de guvernare la care s-a angajat, Partidul Democrat apreciaza ca de pierdut va avea in primul rand Romania, apoi Alianta D.A.(PNL-PD) si separat fiecare dintre cele doua partide componente", sustine presedintele PD.

El adauga ca PD va sustine "fara echivoc" o noua candidatura a lui Traian Basescu la Presedintie, potrivit tezei 100 din motiunea "Romania prospera, Romania democrata", care reprezinta programul politic al Partidului Democrat.

La randul sau, presedintele executiv al PD Adriean Videanu le-a raspuns cu ironie partenerilor din PNL, la o zi dupa ce acestia le-au trimis mesaje de simpatie, simultan cu atacul la presedintele Traian Basescu. Liderul democrat este de parere ca PNL "nu este cu nimic frustrat din punctul asta de vedere"- de a-si cauta un candidat pentru Presedintie, intrucat protocolul Aliantei presupune o competitie interna a celor mai buni oameni din fiecare partid, pentru a prelua candidatura la presedintie.

Pe de alta parte, liderul PD tinteste direct, atunci cand vorbeste de frustrare, in omologul sau de la organizatia liberala de Bucuresti, Ludovic Orban - principalul contestatar liberal al presedintelui Basescu.

Videanu - mostenitorul anuntat al presedintelui Basescu la Primaria Capitalei, si Ludovic Orban au participat la o cursa interna in Alianta pentru de-semnarea celui mai bun candidat la alegerile locale din Bucuresti in primavara acestui an.

Videanu a castigat competitia interna, iar in cercurile democrate s-a acreditat informatia ca Orban i-a contestat putin cam prea vehement meritele.

doina.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO