Politică

Blaga, despre demisia lui Boc: Cred că a luat-o după o analiză serioasă

Blaga despre demisia lui Boc: Cred că a luat-o după o analiză serioasă

Foto: Razvan Chirita

Autor: Emma Toader

06.02.2012, 11:36 480

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, luni, că el crede că Emil Boc a luat decizia de a demisiona "după o analiză serioasă" şi i-a mulţumit pentru eforturile făcute şi pentru modul în care au colaborat în Guvern.

"Cred că a luat-o după o analiză serioasă. Oricum, eu îi mulţumesc pentru eforturile pe care le-a făcut şi inclusiv pentru modul în care am colaborat cu domnia sa în Guvern", a precizat Blaga.

Liderii PDL s-au reunit pentru şedinţa Biroului Permanent Naţional, iar până la ora transmiterii acestei ştiri preşedintele partidului, Emil Boc, nu a sosit.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO