Politică

Bianca Diana Mihăiţă va fi preşedinte interimar la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză după ce premierul Orban l-a eliberat din funcţie pe Ion Ghizdeanu

Bianca Diana Mihăiţă va fi preşedinte interimar la...

Autor: Teodor Bobei

08.11.2019, 10:35 214

Premierul Ludovic Orban l-a eliberat din funcţie pe preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, în locul lui fiind numită Bianca Diana Mihăilă, director la Direcţia de programare economică din CNSP.

Potrivit deciziei premierului Ludovic Orban, publicată joi în Monitorul Oficial, Bianca-Diana Mihăiţă va exercita atribuţiile de preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), în urma eliberării din funcţie a lui Ion Ghizdeanu.

Bianca Mihăiţă este director la Direcţia de programare economică din CNSP.

Ludovic Orban a anunţat anterior că va semna miercuri demiterea lui Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, a anunţat premierul în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am solicitat decizia de demitere a domnului Ghizdeanu. Ştiţi bancul ăla: îl întreba un lider politic cât este creşterea economică, iar răspunsul era cât doriţi dumneavoastră. M-a deranjat că au semnat contracte pe FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii), după ştiinţa mea chiar în perioada procedurii de învestire a Guvernului, o chestiune pe care, vă spun sincer, nu pot să o accept şi probabil în cursul zilei de astăzi voi semna demiterea domniei sale şi vom numi pe altcineva", a spus Orban.

Ion Ghizdeanu ocupa funcţia de şef la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză de aproape două decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO