Politică

Berceanu: Noi suntem de Guinness Book - am avut premier, preşedinţi de Cameră şi am pierdut tot

Autor: Valentina Postelnicu

13.06.2012, 12:44 602

"Eu nu cer demisia lui Emil Boc, eu spun că trebuie conducerea centrală a partidului să demisioneze. Nu Emil Boc, ci treizeci şi câţi sunt ei, patruzeci, în afară de cei care au plecat la alte partide. Toţi. Vă spun asta ca să înţelegeţi că nu am nicio problemă cu o persoană", a declarat Berceanu.

El a mai spus că cei din conducerea PDL au dorit să ajungă în acest organism, dar e la fel de adevărat că unii "au trecut destul de rar pe acolo, iar alţii au făcut parte dar nu au vorbit niciodată nimic".

"Eventual au spus: «Domnule, să mai deschidem geamurile, că e cald»", a adăugat Berceanu.

Senatorul PDL a mai afirmat că, atunci când faci parte din BPN, ai o responsabilitate pentru partid, pentru că "se uită sute de mii de membri şi milioane de simpatizanţi ce decizii luaţi voi acolo".

"Noi suntem de Guinness Book of Records, pentru că un partid care a avut prim-ministru, preşedintele Camerei, preşedintele Senatului şi preşedintele ţării evident de partea lui, a pierdut tot şi a ajuns în situaţia asta. Mai e vreun exemplu din ăsta? Mă indoiesc", a mai arătat Berceanu.

El a criticat şi justificările unor democrat-liberali, potrivit cărora scorul la locale a venit ca reacţie la faptul că ei s-au jertfit pentru popor, iar poporul nu a înţeles acest lucru.

"La o astfel de chestiune nu putem să spunem: «Nu s-a întâmplat aproape nimic sau s-a întâmplat câte ceva dar datorită faptului că ne-am jertfit pentru popor, care nu ne-a înţeles...» Dacă nu te-a înţeles, înseamnă că ai greşit, că nu i-ai explicat poporului atât de bine pe cât trebuia. Trebuia să explicăm mai bine. Inclusiv eu, eu nu mă dau la o parte, eu am responsabilităţile mele la Dolj", a precizat Berceanu.

El a arătat că nu mai este din 2004 în conducerea centrală a partidului, pentru că s-a spus că este "dinozaur politic".

"Am fost catalogat în toate felurile. Foarte bine, au fost tinerii hotărâţi, experimentaţi, care... Şi atunci nu trebuie să facem ceva?", a adăugat senatorul PDL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO