Politică

Băsescu: Prezenţa mea în Parlament e legată strict de revizuirea Constituţiei

Băsescu: Prezenţa mea în Parlament e legată strict de revizuirea Constituţiei

Autor: Ioana Câmpean

27.06.2011, 15:29 234

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că prezenţa sa înLegislativ este legată "strict" de propunerea de revizuire aConstituţiei, menţionând totodată că lasă Parlamentului libertateade a face modificări în proiectul trimis de el.

Precizând că prezenţa sa în faţa Parlamentului este legatăstrict de propunerea de revizuire a Constituţiei, şeful statului aafirmat, la începutul discursului său în plenul reunit, că aconsiderat că este "un gest obligatoriu" să se prezinte înParlament pentru a prezenta câteva elemente ale proiectului derevizuire a legii fundamentale.
Traian Băsescu a menţionat că a primit de la preşedintele Senatuluio scrisoare în care i se solicita ca el, în calitate de iniţiatoral revizuirii Constituţiei, să introducă în proiect modificărilerezultate din decizia Curţii Constituţionale.

Preşedintele a susţinut că "acest lucru nu este posibil",deoarece sunt şi propuneri ale CC care nu fac parte din propunereasa de revizuire a Constituţiei şi atunci a considerat a fi "cel maicorect" să lase Parlamentului libertatea de face modificările pecare le consideră necesare. El a adăugat că, deşi recomandărileCurţii Constituţionale nu sunt imperative, sunt puncte de vedere decare se poate ţine cont.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi dimineaţă, căînainte de plecarea spre Bruxelles a trimis Parlamentului proiectulde revizuire a Constituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO