Politică

Băsescu: Nu avem de ce să ne pronunţăm în problema Libiei, acum

Băsescu: Nu avem de ce să ne pronunţăm în problema Libiei, acum

Autor: Mediafax

20.03.2011, 20:48 24

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la TVR,că România nu are de ce să se pronunţe în acest moment în problemaLibiei, precizând că ţara noastră respectă Rezoluţia 1973 aConsiliului de Securitate al ONU privind instituirea zonei deinterdicţie aeriană deasupra Libiei.

"Problema e că suntem ca un trăgător care are o armă în mână şiîi tremură degetul pe trăgaci. România nu are de ce să se pronunţeîn momentul de faţă. Am înţeles că au fost foarte mulţi analişticare cer poziţia României. România a spus foarte clar că e solidarăşi respectă fără niciun fel de comentariu Rezoluţia 1973 (n.r. - aConsiliului de Securitate al ONU), care prevede realizarea zonei deinterdicţie aeriană în Libia în vederea protejării civililor.Consider fără nicio reţinere că un şef de stat care trage înpropriul popor nu mai are niciun fel de legitimitate", a declaratTraian Băsescu la TVR.

La acest moment al intervenţiei, transmisia de la PalatulCotroceni, unde şeful statului era intervievat, s-aîntrerupt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO