Politică

Băsescu: Justiţia, incapabilă să se autoadministreze; Ministrul Justiţiei să ia urgent măsuri

Băsescu: Justiţia, incapabilă să se autoadministreze;...

Autor: Cătălina Mănoiu

04.07.2017, 15:31 72

"Se pare cã s-a ajuns la punctul la care justitia demonstreazã cã, deşi are o legislaţie care o obligã la acest lucru, în fapt este incapabilă să se autoadministreze. Nu este posibil ca într-un sistem de justiţie care trebuie să fie respectat să se întâmple atâtea lucruri contradictorii câte se întâmplă acum în interiorul sistemului", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSM ar trebui sa ia "urgent" măsuri, a susţinut Băsescu.

"De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive dar este clar pe de o parte setea de putere a unor magistraţi, o sete iraţională. Pe de altã parte, construcţia de falsã glorie pentru unii magistraţi, pe de altă parte faptul cã prin legislaţie nu am protejat judecãtorii de abuzurile procurorilor", a spus preşedintele PMP.

Băsescu a afirmat ca aşa cum mulţi oameni politici simt abuzurile procurorilor şi judecătorilor, la fel şi judecătorii trăiesc "cu psihoza abuzurilor" pe care procurorii le pot face asupra lor.

"Şi vă asigur că aşa cum mulţi oameni politici simt abuzurile procurorilor şi judecătorilor împotriva lor, la fel sunt şi judecători care simt sau trăiesc cu psihoza abuzurilor pe care în orice clipă le poate face un procuror asupra unui judecãtor", a spus preşedintele PMP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO