Politică

Basescu insista pentru o intalnire cu Nastase

11.12.2002, 00:00 12

Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, ii solicita premierului Adrian Nastase o noua intrevedere pe tema proiectelor de investitii vizand Bucurestiul, dupa ce precedenta intalnire a fost anulata de primul-ministru, ca raspuns la criticile pe care i le-a adus liderul PD.
In scrisoarea deschisa trimisa, ieri, premierului, Basescu arata ca o astfel de discutie este foarte importanta, deoarece primul-ministru ar putea decide in cunostinta de cauza asupra "mentinerii" sau nu a blocajului asupra investitiilor in infrastructura Capitalei.
"Consider necesara aceasta intalnire pentru ca, dumneavoastra, in deplina cunostinta de cauza, sa puteti decide mentinerea blocajului asupra finantarilor sau, dimpotriva, sa deblocati finantarea investitiilor in infrastructura Capitalei", sustine Basescu.
Primarul general ii reaminteste premierului ca municipiul Bucuresti are finantari aprobate de banci precum BEI si BERD, pentru realizarea unor proiecte de infrastructura care insumeaza peste 500 milioane de euro, din care 300 de milioane de euro reprezinta proiecte blocate si doar 200 de milioane de euro proiecte in derulare.
Blocarea creditelor BEI pentru Bucuresti a constituit subiectul unei scrisori trimise Guvernului roman de catre ambasadorul UE, Jonathan Scheele, in data de 2 decembrie.
In mesajul sau, Scheele afirma ca este ingrijorat de disputa dintre primarul Basescu si majoritatea reprezentantilor Consiliului General referitoare la imprumutul acordat de BEI, aratand ca acest credit nu poate fi utilizat pentru alte proiecte decat cele prevazute initial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO