Politică

Băsescu: În Europa Occidentală s-a practicat mulţi ani câştigarea electoratului cu bani publici

Băsescu: În Europa Occidentală s-a practicat mulţi ani câştigarea electoratului cu bani publici

Autor: Mediafax

04.09.2011, 10:41 290

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că în Europa Occidentală s-a practicat mulţi ani câştigarea electoratului cu bani publici şi multe ţări plătesc acum poliţa economiei sociale de piaţă, care trebuia oprită odată cu prăbuşirea comunismului.

Şeful statului a susţinut că economia socială de piaţă a fost o soluţie, însă oamenii politici europeni nu au ştiut când să o oprească. El a adăugat că acest concept trebuia oprit atunci când s-a prăbuşit comunismul şi pornit "capitalismul inteligent".

Traian Băsescu a mai spus că în România s-a practicat după 1990 "corupţia politică cu pungile", însă "în Europa Occidentală s-a practicat mulţi ani câştigarea electoratului cu bani publici", ceea ce s-a întâmplat şi în ţara noastră în anii 2007-2008.

"Acum multe ţări au de plătit poliţa economiei sociale de piaţă", a subliniat preşedintele Băsescu, precizând că Europa are nevoie de o economie performantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO