Politică

Băsescu: În 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept

Băsescu: În 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept

Autor: Marius Fratila

04.09.2012, 11:33 2119

"Din păcate, în luna iulie, în perioada 3-6 iulie, o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept (...) prin revocări, prin emiteri de OUG care au blocat funcţionarea instituţiilor", a declarat Băsescu, făcând referire la destituirea Avocatului Poporului, "singurul care putea ataca ordonanţele de urgenţă", emiterea OUG prin care Curţii Constituţionale i se lua atributul de a superviza pentru constituţionalitatea hotărârilor parlamentare, dar şi la destituirea "primilor trei oameni din stat ca funcţii".

El a precizat că au mai fost şi alte elemente care au arătat abuzul de putere a unei majorităţi nerezultată din alegeri, precum "ocuparea radioului şi a televiuzinii române".

Băsescu a mai spus că acest buz de putere exercitat de "o majoritate parlamentară nerezultată din alegeri" a făcut ca "reacţia aliaţilor" României să fie "extrem de puternică".

"Asta a făcut ca reacţia aliaţilor noştri să fie extrem de puternică, pentru că de fapt majoritatea parlamentară nerezultată din alegeri a încălcat în mod grav criteriile de la Copenhaga, în mod deosebit cele politice", a mai afirmat Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO