Politică

Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

Autor: Mediafax

14.04.2011, 11:42 30

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a telefonat premieruluiitalian, Silvio Berlusconi, pentru a exprima disponibilitateaRomâniei de a găzdui 200 de imigranţi tunisieni, conform unuicomunicat publicat miercuri pe site-ul Guvernului italian.

"În cursul convorbirii telefonicecordiale, preşedintele român, exprimând apropierea ţării sale deItalia în ceea ce priveşte criza legată de afluxul masiv deimigranţi din Nordul Africii, i-a oferit preşedintelui (Consiliuluide miniştri italian - n.red.) găzduirea în România a 200 deimigranţi tunisieni, ca gest simbolic de solidaritate concretă", searată în comunicatul Guvernului de la Roma.

În replică, Berlusconi şi-aexprimat aprecierea pentru "acest gest simbolic, dar de mareprietenie şi solidaritate europeană din partea Guvernului şipoporului român".

Confruntată cu un val de imigranţiveniţi din Tunisia după înlăturarea regimului condus depreşedintele Zine El Abidine Ben Ali, Italia a făcut apel înrepetate rânduri la solidaritatea europeană pentru a face faţăcrizei. La începutul lunii aprilie, Ministerul de Interne italian aanunţat că va acorda permise de sejur temporar pentru imigranţiitunisieni, în baza unui acord preliminar încheiat cu autorităţilede la Tunis.

Decizia italiană privind acordareapermiselor de sejur temporar a provocat tensiuni în interiorul UE,Franţa, Germania şi Austria anunţând că nu le vor permite acestoraaccesul pe teritoriul lor.

De la începutul anului, în Italiaau ajuns cel puţin 20.000 de tunisieni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO