Politică

Băsescu critică "Le Figaro" şi două ziare britanice pentru modul în care scriu despre moldoveni

Băsescu critică "Le Figaro" şi două ziare britanice pentru modul în care scriu despre moldoveni
13.08.2010, 15:58 27

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, vineri, într-un interviupentru Hotnews, modul în care publicaţia "Le Figaro" şi douătabloide britanice scriu despre cetăţenii moldoveni care lucreazăla negru în statele UE, scrie Mediafax.

"Anul acesta România a acordat circa 17.000 de cetăţeniicetăţenilor care şi-au pierdut abuziv cetăţenia română. Marea lormajoritate aveau următoarea problemă: făcuseră studii în România,nu aveau cetăţenie română şi nu puteau să se angajeze legal peteritoriul României. Ei lucrează acum la multinaţionale, în diversefirme. Le Figaro şi cele două tabloide britanice confundă ceea ceei acceptă şi încearcă să arunce spre cele două ţări un lucru pecare îl acceptă: Republica Moldova are circa 600.000 de cetăţenicare lucrează de ani de zile în Marea Britanie, în Italia, înSpania... Cei mai mulţi dintre ei sunt exploataţi la negru. Neavândcontracte de muncă, sunt pe piaţa neagră a forţei de muncă. Pentrucele două tabloide britanice şi pentru Le Figaro, la care nu măaşteptam, pentru că ştiu că este un ziar de ţinută şi nu putea săse lanseze în astfel de afirmaţii fără a verifica... Dar presaîncearcă să ascundă o realitate care s-a întâmplat şi cu românii pepiaţa forţei de muncă a UE - munca la negru", a declarat TraianBăsescu la Hotnews.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO