Politică

Băsescu: Cred că trebuie să trecem la regândirea calendarului de aderare la zona euro

Băsescu: Cred că trebuie să trecem la regândirea calendarului de aderare la zona euro
11.08.2010, 14:47 11

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la postulpublic de radio că, personal, crede că trebuie să se treacă laregândirea calendarului de aderare a României la zona euro, caurmare a nerezolvării prompte a deficitelor structurale, scrieMediafaxBusiness.

"În mod categoric, trebuie reevaluat momentul intrării în zonaeuro, nu neapărat din punct de vedere al posibilităţilor noastre dea atinge parametrii ceruţi de intrarea în zona euro, adică deficitsub 3%, datoria sub 60% din PIB, acesta este un element pe careRomânia îl îndeplineşte în momentul de faţă, proiecţia de intrareîn deficit de 3% este 2012. Deci, ne-am putea menţine 2014 ca an alintrării în zona euro. Problema este dacă România va fi sufiecientde consolidată, financiar şi economic, pentru a face faţă în zonaeuro şi aceasta este o decizie care nu poate fi luată acum", amenţionat Băsescu la Radio România Actualităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO