Politică

Băsescu: Aţi început prost procedura pe Cupru Min; Chiţoiu: De aia am şi stopat-o

Băsescu: Aţi început prost procedura pe Cupru Min;...

Autor: Andi Manciu

16.10.2013, 19:22 272

După ce Andrei Gerea a depus jurământul, şeful statului s-a oprit să dea mâna cu miniştrii prezenţi la ceremonie. Între primii cu care a stat de vorbă Traian Băsescu au fost vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul de Interne Radu Stroe.

Preşedintele s-ar fi interesat, potrivit surselor citate, de stadiul procedurii de privatizare a societăţii Cupru Min, despre care ar fi precizat că a început "destul de prost".

Chiţoiu, care până la învestirea lui Gerea a fost interimar la Ministerul Economiei după demisia lui Varujan Vosganian, i-ar fi replicat: "De asta am şi stopat-o".

Ministerul Economiei a anunţat marţi că a decis să amâne începerea negocierilor cu ofertanţii pentru minereul de cupru al Cupru Min Abrud, Trafigura Singapore şi Yldirim Holdings Turcia, pentru circa 30 de zile, respectiv pentru jumătatea lunii noiembrie.

Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României.

În primăvara anului trecut producătorul de cupru a fost scos la vânzare cu un preţ de pornire de 57,3 milioane euro, dar privatizarea a fost oprită din cauza neînţelegerilor cu Roman Copper, câştigătorul licitaţiei.

După eşecul privatizării, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cupru Min, acest investitor, care poate fi trader sau producător din domeniu, urmând să contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO