Politică

Băsescu atacă poziţia de prim ministru: „Cel mai bun profil de premier sunt eu"

Băsescu atacă poziţia de prim ministru: „Cel mai bun...

Autor: Ana Maria Lazăr

20.07.2016, 15:26 2989

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, miercuri, că ar avea cel mai bun profil de premier, întrebat dacă este acord cu declaraţia lui Valeriu Steriu care afirmat că l-ar putea susţine pe Cioloş pentru un nou mandat.

„Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”, a răspuns Traian Băsescu, zâmbind, după congresul prin care UNPR a fost absorbită de partidul său.

Întrebat dacă şi-ar dori să fie premier, Traian Băsescu a afirmat: „Mi-aţi spus de profil şi atunci v-am spus”.

Fostul preşedintele le-a explicat delegaţilor prezenţi la congres că priorităţile noului partidului ţin de o lege nouă a sănătăţii, depusă de PMP încă din 2015 în Parlament.

"În iarna lui 2012 această lege a scos oameni în stradă la Bucureşti. Şi în 2012 era târziu să modernizăm sistemul de sănătate, dar pentru că se refuză cu obstinaţie, deprecierea sistemului de sănătate va continua", a spus Băsescu.

Un alt obiectiv trebuie să fie educaţia, adică revenirea la forma iniţială a legii educaţiei elaborată de comisia condură de Mircea Miclea.

De asemenea, noul PMP vrea să existe o interdicţie pentru tăierea pădurilor pentru altceva decât pentru mobilier şi pentru lemne de foc pentru populaţie.

Traian Băsescu a mai spus că bugetul pentru apărare trebuie să fie de 2,2% din PIB anul viitor, subliniind că există proiecte pentru modernizare, dar că acestea nu au finanţare.

Traian Băsescu a mai spus că în mediul rural încă mai rămân pete albe unde nici PMP, nici UNPR nu au organizaţii, afirmând că, în general, teritoriul este acoperit.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO