Politică

Băsescu, atac dur la adresa lui Blaga: PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal

Băsescu, atac dur la adresa lui Blaga: PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal

Autor: Mediafax

17.04.2011, 14:38 36

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur, duminică, pesecretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poatefi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de unpreşedinte".

În conferinţa de presă susţinută, duminică, în staţiuneaCovasna, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresasecretarului general al PDL, Vasile Blaga.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc laşefia PDL, Traian Băsescu a spus: "Bineînţeles, nu mi-am schimbatopţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din2004, Emil Boc".

Preşedintele şi-a exprimat apoi nemulţumirea că Vasile Blaga afăcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el şi cu Emil Boc,legat de creşterea de la 1.400 la 4.800 a numărului de delegaţi lacongresul PDL.

"Din păcate, unul dintre candidaţi, Blaga, a ţinut să facăpublic că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una.Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiilecu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental,nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află căa vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipulacesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanieşi cu interpretări de schimbare de susţinere", a declaratpreşedintele.

Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că "şi-a însuşit un atacprovenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu" atunci când adeclarat că vrea să-i fie şefului statului "un partener vertical,nu slugă".

"PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de uncaporal, ci de un preşedinte", a adăugat Traian Băsescu.

În momentul în care un jurnalist i-a spus şefului statului căVasile Blaga este cel care i-a condus campaniile electorale,Băsescu a spus că lui nu i-a condus nimeni niciodată campaniileelectorale.

"Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cinecrede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poatecâştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine săcâştig n-au câştigat alegerile nici când au candidat ei. Hai s-olăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da?", a conchisBăsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO