Politică

Basescu ar candida tot la Primarie. Pentru Cotroceni se crede tanar

04.11.2003, 00:00 13

Liberalii si democratii lucreaza deja la nominalizarea candidatilor Aliantei pentru alegerile locale, Bucuresti si Cluj fiind primele orase la care se vehiculeaza nume, dar apar si neintelegeri.
Primarul general Traian Basescu, co-presedinte al Aliantei PNL-PD a spus ieri ca si-ar dori, personal, sa candideze pentru inca un mandat de primar, dar in cazul in care Alianta ii va cere sa candideze pentru o alta functie - pentru Presedintie, ori simplu consilier - el se va "supune".
Rezultatele cercetarii sociologice comandate de alianta PNL-PD vor fi cele de care se va tine cont in stabilirea functiei pentru care va candida fiecare dintre liderii aliantei, a declarat Traian Basescu. "Nu am ambitii personale. Voi respecta intrutotul protocolul, atat eu, cit si PD, iar rezultatele cercetarii sociologice vor fi cele de care vom tine cont cu privire la cursa in care fiecare se va lansa", a explicat Basescu, citat de Mediafax.
Protocolul de colaborare dintre cele doua partide  stabileste ca in cazul in care Traian Basescu va fi candidatul Aliantei la Primaria Capitalei se va merge pe liste comune PNL-PD. In caz contrar, cele doua partide sunt libere sa aleaga oricare dintre variante, fie liste comune si un alt candidat unic, fie candidaturi proprii si liste separate.
"Este posibil ca rezultatele sondajului sa arate ca eu trebuie sa candidez la Bucuresti si o voi face. Este posibil ca optiunile electoratului sa fie, in ceea ce ma priveste, pentru Palatul Victoria si asta voi face. Este posibil ca din cercetarea sociologica sa rezulte ca trebuie sa intru in cursa prezidentiala si asta voi face", a sintetizat Basescu optiunile sale. Insa, liderul PD a spus ca este dispus sa candideze si pentru un loc de consilier sau un fotoliu parlamentar.
"Eu cred ca mai multe sanse am la Primarie si ma tem ca pentru Cotroceni sunt prea tanar, lucru pe care il spune despre dansul si domnul Stolojan", a completat Basescu.
Presedintele liberal Theodor Stolojan a spus la sfarsitul saptamanii ca liberalii si democratii ar putea avea candidati separati la Primaria Capitalei in cazul in care nu se vor indeplini "anumite conditii" pentru ca Basescu sa fie candidatul comun al Aliantei. Ieri, purtatorul de cuvant al Aliantei, Calin Popescu-Tariceanu a nuantat declaratia presedintelui liberal: "Theodor Stolojan n-a vrut sa faca nici un fel de speculatii, avind in vedere ca prin natura sa nu este inclinat spre declaratii speculative. N-a facut decit sa explice cum functioneaza mecanismele prin protocol", a spus Tariceanu.
Daca la Bucuresti lucrurile sunt clare, la Cluj sunt deja neintelegeri in legatura cu desemnarea candidatului. Potrivit Mediafax, o parte din liberalii clujeni au conditionat participarea la alegerile locale pe liste comune cu PD de anuntarea candidaturii la Primaria Cluj-Napoca a presedintelui executiv al democratilor, Emil Boc. Boc nu pare insa convins sa candideze, fapt care i-a suparat pe liberalii clujeni.  "Candidatul Aliantei va fi persoana cea mai bine plasata si care doreste sa candideze", a precizat Boc.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO