Politică

Băsescu a declarat că nu sunt motive de suspiciune privind interceptări de comunicaţii pe teritoriul României de către serviciile americane

Băsescu a declarat că nu sunt motive de suspiciune...

Autor: Marius Fratila

05.07.2013, 10:34 67

'Nu ar îndrăzni americanii pe teritoriul României să se descurce singuri, structurile noastre şi-ar da seama imediat. Avem un parteneriat în care schimbăm informaţii, nu avem motive de suspiciune", a afirmat Băsescu.

De asemenea, el a adăugat că nu ia de bune informaţiile oferite de Edward Snowden. "Eu nu aş lua sută la sută de bune informaţiile lui Snowden. Pare a fi un om inteligent, dar într-o dificultate extraordinară şi caută să creeze o breşă prin care să se strecoare de pe aeroportul din Moscova", a spus preşedintele.

Totodată, el a subliniat că 'nimeni nu poate trăi în naivitate în ziua de astăzi" şi că "nu există stat civilizat care, dacă are nevoie, să nu poată supraveghea comunicaţiile pe internet".

"Pot spune că nimeni nu urmăreşte oamenii obişnuiţi. Sunt ascultaţi sau supravegheaţi cei suspecţi de terorism sau dacă s-au făcut greşeli eventual în culegerea de informaţii la nivel politic, ele trebuie corectate", a susţinut Băsescu.

El a mai argumentat că în condiţiile în care teroriştii şi infractorii se dotează cu cele mai moderne tehnologii, nici statele nu pot să stea să se bazeze numai pe "organizarea flagrantului", ci trebuie să se doteze corespunzător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO