Politică

Americanii avertizează Europa cu privire la depedenţa de Rusia

Americanii avertizează Europa cu privire la depedenţa...

Autor: CătăIina Apostoiu

29.08.2016, 00:00 1422
Vicepreşedintele american Joe Biden a avertizat ţările europene să nu devină prea dependente de petrolul şi gazele ruseşti, spunând că acest lucru ar fi “rău” pentru Europa, potrivit Deutsche Welle. Biden s-a referit la gazoductul Nord Stream 2 prin care ar urma să fie livrate gaze naturale din Rusia către Germania prin Marea Baltică. 
 
Potrivit lui Biden, gazoductul ar reprezenta o “afacere fundamental proastă pentru Europa”. Vicepreşedintele american a adăugat că “Europa are nevoie de surse diverse de gaze naturale, şi nu un proiect Nord Stream 2, în opinia noastră”. Comentariile vicepreşedintelui au survenit unei întâlniri cu premierul suedez Stefan Lofven în Stockholm. Fără a menţiona numele Rusiei, Biden a remarcat faptul că Moscova a întrerupt de mai multe ori livrările de gaze către Ucraina, pe perioadă de iarnă, pe fondul unor diverse dispute. “Nicio ţară nu ar trebui să poată folosi energia ca armă în relaţia cu alte ţări”, a declarat Biden.
 
UE încearcă să-şi reducă dependenţa de gazele ruseşti. Cătălina Apostoiu
 
Potrivit Comisiei Europene, gazoductul Nord Stream 2 riscă să concentreze 80% din importurile UE de gaze ruseşti pe o singură rută. Comisia cercetează acum dacă proiectul se conformează legislaţiei europene. Biden a remarcat faptul că toate ţările UE pot acum accesa gaze naturale lichefiate din SUA dacă doresc.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO