Politică

Ambasadorul român Sorin Ducaru, ajunge mâna dreaptă a secretarului general al NATO

Ambasadorul român Sorin Ducaru, ajunge mâna dreaptă a...

Autor: Iulian Anghel

22.05.2013, 20:30 370

Sorin Ducaru (49 de ani), ambasadorul României la NATO, fost ambasador în SUA, a fost desemnat de către secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen în funcţia de Asistent al Secretarului General al NATO (ASG) pentru riscuri de securitate emergente, în baza rezultatelor concursului organizat la începutul lunii mai 2013, a anunţat Ministerul Român de Externe.

Anders Fogh Rasmussen face vineri o vizită la Bucureşti, unde va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, urmând să îi fie decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.

Potrivit MAE, Rasmussen a informat Consiliul Nord-Atlantic, în cursul zilei astăzi în legătură cu decizia sa de a-l desemna Sorin Ducaru, ambasadorul României la NATO, drept consilier al său.

Sorin Ducaru are o carieră diplomatică de 20 de ani în Ministerul Afacerilor Externe. A lucrat în cadrul Direcţiei de analiză politică, în funcţiile de consilier al ministrulului, purtător de cuvânt al MAE, director al Direcţiei NATO din cadrul ministerului. A deţinut funcţiile de ambasador al României la ONU, de ambasador în SUA, precum şi de Reprezentant permanent al României la NATO.

Potrivit MAE, funcţia de Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente vizează conducerea Diviziei pentru riscuri de securitate emergente şi urmează să fie preluată în luna octombrie 2013.

”Ocuparea de către România a acestei poziţii în conducerea NATO reprezintă, dincolo de confirmarea competenţelor candidaturii româneşti, o recunoaştere a rolului, contribuţiilor şi a profilului strategic al României în NATO, precum şi un rezultat important al strategiei Ministerului Afacerilor Externe de promovare activă a candidaturilor româneşti pentru ocuparea unor poziţii de înaltă responsabilitate şi influenţă în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special în cadrul UE şi NATO”, spune ministrul român de externe Titus Corlăţean, într-o notă transmisă de MAE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO