Politică

Ambasadorul Canadei în România: DNA are un rol esenţial, românii merită integritate sporită din partea aleşilor

Ambasadorul Canadei în România: DNA are un rol...

Autor: Departamentul Politic

26.01.2017, 17:49 70

Kevin Hamilton s-a întâlnit joi cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a discuta despre ''rolul esenţial al DNA în promovarea statului de drept în România'', a transmis Ambasada Canadei prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

"În cadrul unei întâlniri foarte productive, am analizat modalităţile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiză tehnică şi juridică. În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituţii de încredere care protejează statul de drept şi care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România. Sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanţelor dificile cu care se confruntă şi a unei rezistenţe active din partea unora", a declarat ambasadorul Hamilton.

Potrivit sursei citate, ambasadorul a dat asigurări procurorului şef al DNA că, în calitate de prieten, partener şi aliat al României, Canada va continua să manifeste un interes activ faţă de activitatea DNA şi faţă de lupta împotriva corupţiei în această ţară.

"Rapoartele emise în ultimele zile de către Transparency International şi Comisia Europeană arată îmbunătăţiri semnificative înregistrate pe parcursul anului trecut. Canada speră şi se aşteaptă ca această tendinţă să continue. Românii merită integritate sporită din partea instituţiilor, a funcţionarilor publici şi din partea reprezentanţilor lor aleşi," a conchis diplomatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO