Politică

Ambasadorul britanic: Este extraordinar că infractori condamnaţi sunt încă parlamentari

Ambasadorul britanic: Este extraordinar că infractori condamnaţi sunt încă parlamentari

Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

20.07.2012, 00:02 373

Ambasadorul Marii Britanii Martin Harris (foto) susţine că politicienii români de la toate partidele sunt responsabili pentru constatările din raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"Politicienii din România, de la toate partidele, au o responsabilitate în mod deosebit. Parlamentul trebuie să facă o curăţenie internă. Este extraordinar că infractori condamnaţi sunt încă parlamentari", afirmă Harris, într-un comentariu postat joi pe blogul său şi citat de Mediafax.

El arată că în raportul Comisiei Europene sunt exprimate îngrijorări privind criza politică recentă din România, fiind semnalate ca bine-venite asigurările şi acţiunile premierului Victor Ponta de a răspunde acestor îngrijorări. Ambasadorul nu numeşte pe nimeni, dar unul dintre cei condamaţi şi care au votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu este senatorul Cătălin Voicu. Condamnarea sa la închisoare de către instanţă nu este însă definitivă.

Marţi, ministrul britanic de externe William Hague a avut o întrevedere cu prim-ministrul român Victor Ponta, la Aeroportul Henri Coandă-Otopeni.

Ministrul britanic de externe a subliniat, în cadrul întrevederii, necesitatea ca toţi actorii politici să respecte prevederile Constituţiei, el apreciind asigurările prim-ministrului privind aplicarea hotărârilor Curţii Constituţionale (CC) şi organizarea referendumului conform deciziei CC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO