Politică

Ambasadori şi diplomaţi din mai multe ambasade, observatori la alegerile parlamentare din România

Ambasadori şi diplomaţi din mai multe ambasade,...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.12.2020, 18:21 47

Mai mulţi ambasadori, inclusiv Laurence Auer, ambasadoarea Franţei, au vizitat, duminică, mai multe secţii de votare din Bucureşti, în diverse momente ale zilei, inclusiv sediul BEC, în cadrul unui Program electoral de observare a alegerilor parlamentare, transmite AEP.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a organizat un Program electoral de observare a alegerilor parlamentare, cu participare internaţională, care s-a desfăşurat exclusiv în ziua alegerilor din data 6 decembrie 2020”, transmite AEP.

Din cauza restricţiilor legate de transportul internaţional şi ţinând cont de lista statelor aflate ȋn zona roşie de infectare cu COVID-19, la acest program au fost transmise invitaţii doar ambasadelor străine în România şi organizaţiilor internaţionale care au birouri regionale în ţara noastră.

„Au răspuns invitaţiei Autorităţii ambasadori şi oficiali ai diplomaţiei din Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Haşemit al Iordaniei, Thailanda, Tunisia, Canada, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Indonezia, India, precum şi doi reprezentanţi din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Salutăm prezenţa E.S. Laurence Auer, ambasadoarea Franţei, E.S Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Tunisiei, şi E.S Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei. Reprezentanţii misiunilor diplomatice, ȋnsoţiţi de reprezentanţi din cadrul AEP, au vizitat mai multe secţii de votare din Bucureşti, în diverse momente ale zilei, inclusiv sediul Biroului Electoral Central”, se arată în comunicatul AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă a luat toate mӑsurile pentru respectarea regulilor de sănătate publică, atât pentru prevenirea infectării participanţilor, cât şi a persoanelor cu care aceştia au interacţionat pe durata programului electoral. AEP a efectuat un program similar pentru observarea alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO