Politică

Amânare din răzbunare? Ministrul olandez care nu ne vrea acum în Schengen şi scandalul vilei sale din Bulgaria

Ministrul olandez care nu ne vrea acum în Schengen şi scandalul vilei sale din Bulgaria

Autor: Pro TV

22.09.2011, 18:45 3510

Ministrul Imigraţiei din Olanda, Gerd Leers, cel care a spus că România nu trebuie primită în spaţiul Schengen, a fost implicat în 2006 într-un scandal de corupţie, după ce şi-a construit o vilă în Bulgaria fără să poată justifica provenienţa banilor.

"Blocarea transporturilor de flori din Olanda în vămile româneşti este un motiv în plus pentru menţinerea României în afara spaţiului Schengen", a declarat în urmă cu câteva zile ministrul Gerd Leers. Potrivit stirileprotv.ro , presa din Bulgaria susţine că ministrul olandez este un personaj controversat, fiind implicat într-un scandal de corupţie în 2006. Leers şi-a fi construit o vilă într-un cartier rezidenţial pe malul bulgăresc al Mării Negre, care a costat aproximativ 200.000 de euro, fără a putea justifica însă provenienţa banilor.

În urma scandalului, Leers a trebuit să-şi dea demisia din funcţia de primar al oraşului olandez Maastricht. Primarii din Bayla, unde şi-a făcut Leers casa de vacanţă, susţin că ministrul a apelat în 2006 la ambasadorul Olandei pentru a scăpa de aceste acuzaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO