Politică

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru funcţia de premier. Decizia a fost luată în Comitetul Politic Naţional

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru funcţia de...

Autor: Andreea Tobias

10.12.2020, 18:16 1290

PSD îl propune pentru funcţia de premier pe Alexandru Rafila, anunţă oficial preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu. Acesta susţine că preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi USR trebuie să accepte că au pierdut alegerile. 

Ciolacu a spus că şedinţa Consiliului Politic Naţional a stabilit joi ca Alexandru Rafila să fie propus luni pentru funcţia de premier, în cadrul consultărilor de la Cotroceni.

„După ce am văzut în situaţia de urgenţă, imagini cum în biroul primului-ministrului se fuma şi se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum Ludovic Orban ne-a povestit cum în biroul preşedintelui se stabilea primul-ministru nu după criterii profesioniste, ci pe bileţele, într-un mod total superficial”, spune Ciolacu.

Acesta adaugă că PSD vine cu o propunere de premier „decentă, valoroasă, recunoscută atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, în condiţiile în care în România sunt 200 de decese pe zi din cauza pandemiei.

„Am văzut şi propunerea PNL şi agreată de preşedintele Iohannis în persoana domnului Cîţu, groparul economiei româneşti, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult a fost să fie om de partid şi obedient preşedintelui. E cazul ca preşedintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri, PNL şi USR să recunoască faptul că au pierdut aceste alegeri şi să nu transformăm această perioad într-o ciolaniadă şi în discuţii sterile”, spune lideerul PSD.

Acesta adaugă că variantele cele mai corecte în acest moment sunt fie un guvern minoritar PSD, condus de Alexandru Rafila, fie un guvern de uniune naţională, în care premierul să fie propus de partidul care a câştigat alegerile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO