Politică

Alegeri locale 2020. USR PLUS acuză mesaje date în numele candidatului alianţei la Primăria Ploieşti: Vechi metehne

Alegeri locale 2020. USR PLUS acuză mesaje date în...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.09.2020, 15:26 851

Liderii USR-PLUS acuză că pe telefoanele mobile ale multor ploieşteni a apărut un mesaj trimis în numele candidatului Alianţei pentru primăria Ploieşti, arhitectul Răzvan Enescu: „Se pare că vechile metehne ale vechilor partide, care se tem de o înfrângere răsunătoare, ies din nou la suprafaţă”.

„În Ploieşti, lupta electorală continuă chiar şi în ziua votului. Şi continuă la modul imoral şi, mai ales, ilegal! Astăzi, pe telefoanele mobile ale multor ploieşteni a apărut un mesaj trimis în numele candidatului Alianţei USR PLUS pentru primăria Ploieşti, arhitectul Răzvan Enescu. Este ştiut faptul că, la nivel de competiţie electorală pentru Consiliul Judeţean Prahova, USR PLUS candidează pe liste comune cu PNL, după ce cele trei formaţiuni au hotărât să încheie o alianţă electorală pentru CJ şi câteva localităţi din Prahova. Totuşi, pentru primăria municipiului Ploieşti, PNL şi Alianţa USR PLUS merg separat în faţa ploieştenilor”, anunţă USR PLUS.

Alianţa USR PLUS precizează că a depus deja plângere către organele abilitate şi că este în curs o anchetă în acest sens.

„Se pare că vechile metehne ale unor membri sau susţinători ai vechilor partide, care se tem de o înfrângere răsunătoare în seara acestei zile ies din nou la suprafaţă. Încă o dată, se încearcă manipularea grosolană a opiniei publice ploieştene chiar în ziua ieşirii la urne! Şi aceasta după o serie de ieşiri în mediul online (cu un clip video trucat, în care vocea candidatului la primărie, Răzvan Enescu, apare dublată de un mesaj fake), dar şi în cutiile poştale ale ploieştenilor (cu pliante false, cu un mesaj care nu aparţine Alianţei USR PLUS, dar pe care apar sigla şi însemnele formaţiunii politice). Considerăm inadmisibile astfel de gesturi, care demonstrează o abordare a competiţiei politice şi un mod de a face politică pe care ne dorim şi ne propunem să le schimbăm”, conchid liderii USR PLUS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO