Politică

Alegeri locale 2020. PSD a depus plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban

Alegeri locale 2020. PSD a depus plângere penală...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.09.2020, 12:35 127

Social-democraţii au depus plângere penală  împotriva premierului Ludovic Orban şi consilierului de stat Virgil Guran pentru că au continuat campania electorală sâmbătă, deşi legea interzicea acest lucru, anunţă prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Este revoltător modul în care premierul Ludovic Orban şi miniştrii PNL se cred deasupra legii, se cred stăpânii României. În plină stare de urgenţă au impus reguli tuturor românilor, dar ei sunt primii care le-au încălcat. PSD a depus plângere penală atât împotriva premierului Ludovic Orban, cât şi a consilierului de stat Virgil Guran pentru continuarea campaniei electorale şi ieri (sâmbătă - n.r.), la Dâmboviţa, deşi legea interzice clar acest lucru”, anunţă prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

El mai apreciază că „modelul Orban” a fost preluat şi de ministrul de INterne, Marcel Vela.

„Deşi este candidat, nu s-a sfiit ieri să ţină conferinţa de presă la sediul MAI. Vela e candidat. El estre suspendat din comisia de organizare a alegerilor. Cu toate acestea, a ţinut o conferinţă de presă”, afirmă Grindeanu.

Social-democratul l-a criticat şi pe candidatul PNL la Primăria Sectorului 3 al Capitalei, Adrian Moraru, despre care spune că are „aceeaşi atitudine de grof”: „Coada nu era pentru el, ci doar pentru cetăţenii de rând”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO