Politică

Alegeri locale 2020. Poliţiştii au primit 318 sesizări referitoare la alegeri. 119 nu s-au confirmat

Alegeri locale 2020. Poliţiştii au primit 318 sesizări...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.09.2020, 16:02 41

Poliţiştii au primit, duminică, 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări, spune purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajboc.

„De la începutul procesului de votare până la această oră nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice”, afirmă Monica Dajboc.

Ea precizează că, la nivelul structurilor MAI, s-au primit 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat.

„Au fost constatate 54 de sancţiuni contravenţionale fiind aplicate 20 de avertismente scrie şi s-au dat 34 amenzi în valoare de 38.000 de lei. Cel mai frecvente fapte contravenţionale sesizate au fost continuarea propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze şi fotografierea sau filmarea buletinelor de vot. De asemenea, se efectueazxă cercetări cu privire la 37 de infracţiuni, precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot”, conchide oficialul MAI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO