Politică

Alegeri locale 2020. Antreprenorul Lorand Soares Szasz a votat pe baza unei fotografii a cărţii de identitate

Alegeri locale 2020. Antreprenorul Lorand Soares Szasz a...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.09.2020, 17:57 194

Antreprenorul Lorand Soares Szasz spune că a votat la alegerile locale, deşi şi-a uitat actul de identitate în Portugalia. El precizează că a prezentat pe telefon o fotografie a cărţii sale de identitate, iar CNP-ul său a fost verificat în baza de date.

„Am luat paşaportul şi m-am dus frumos la secţia de votare am spus că am paşaportul, mi-am uitat buletinul în Portugalia, ce pot să fac? Domnul zice că nu pot să votez cu paşaportul. Zic: dar dacă vă arăt buletinul în format electronic pe telefon e suficient? Mi-a zis că da, pe baza CNP verifică în baza de date şi e ok. (...) Am reuşit să votez. Aşa că am pus ştampila”, spune Lorand Soares Szasz într-un clip postat pe Facebook.

El precizează că a primit abţibildul pe care îl va aplica ulterior pe cartea de identitate şi a făcut un apel pentru participare la vot.

El povesteşte că nu poartă asupra lui „buletinul de România”, din cauza dimensiunilor mari, ci preferă să folosească actul de identitate eliberat de autorităţile portugheze sau paşaportul unguresc, având triplă cetăţenie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO