Politică

AEP a aprobat înfiinţarea a 444 secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale

AEP a aprobat înfiinţarea a 444 secţii de votare în...

Autor: Diana Grigore

05.10.2019, 19:04 248

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin hotărâre, înfiinţarea a 444 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din România, transmite instituţia într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotărârea nr. 35/2019, propunerile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile a 444 de secţii de votare din străinătate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019. (...) Potrivit acestei hotărâri, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora”, transmite AEP, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, în hotărârea aprobată de AEP se precizează că ministerul de Externe şi ambasadorii vor asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea preşedinţilor.

„De asemenea, hotărârea menţionată stabileşte că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, precum şi către formaţiunile politice care participă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite”, se mai arată în comunicatul de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO