Politică

Adrian Năstase rămâne internat la Spitalul Floreasca

Adrian Năstase rămâne internat la Spitalul Floreasca

Autor: Elvira Gheorghita, Aurelia Alexa

25.06.2012, 12:31 2703

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că Adrian Năstase rămâne în Spitalul Floreasca şi, după ce comisia medico-legală va da verdictul, unitatea sanitară se va supune acestuia.

"Comisia de la spital a stabilit că un eventual transfer al pacientului poate fi stabilit doar în urma evaluării medico-legale. În acest sens, am înaintat adrese Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Medicină Legală", a spus Bogdan Opriţa.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar condamnatul nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar, a precizat, duminică, Poliţia Capitalei.

Poliţia Capitalei a trimis vineri, la Spitalul Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sănătate a lui Adrian Năstase, pentru a se şti dacă acesta poate fi mutat în penitenciar, în vederea executării pedepsei de doi ani de închisoare.

Managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, a solicitat echipei medicale să îi prezinte până luni, la ora 10.00, un raport în care să arate dacă starea de sănătate a lui Adrian Năstase permite transportul acestuia în Spitalul Penitenciar Rahova.

El a precizat că solicitarea Poliţiei Capitalei a fost înregistrată luni, la ora 8.00.

Din comisia de la Spitalul Floreasca au făcut parte medicii care s-au ocupat de Năstase după internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, dar şi un legist, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO