Politică

Adrian Năstase, aplaudat în picioare la Congresul PSD

Adrian Năstase, aplaudat în picioare la Congresul PSD

Autor: Iulian Anghel

19.04.2013, 18:20 406

Fostul preşedinte al PSD şi fost premier (2000 şi 2004) Adrian Năstase a fost aplaudat în picioare la Congresul extraordinar al PSD care a început astăzi la Sala Palatului şi în cadrul căruia cel mai puternic partid din România ar urma să-şi aleagă noua conducere.

Preşedintele PSD Victor Ponta (premier totodată) i-a introdus pe foştii preşedinţi   prezenţi la Congres – Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Mircea Geoană şi Adrian Năstase - în cazul ultimilor doi ordinea cronologică a ocupării funcţiei de preşedinte al PSD a fost inversată - “o să înţelegţi de ce”, a explicat Ponta.

Adrian Năstase a fost aplaudat în piciare de cei 5.000 de delegaţi, onoare de care s-a mai bucurat doar Ion Iliescu. Acesta a rămas pe scaun câtă vreme a fost aplaudat. Adrian Năstase s-a ridicat şi le-a mulţumit prin gesturi colegilor.

“Un partid care nu-şi reneagă trecutul, are viitor” – a explicat Victor Ponta a cărui dorinţă exprimată publica a fost să fie, la rându-i, aplaudat când va veni timpul să stea pe banca veteranilor.

Congresul PSD îl va reconfirma pe Victor Ponta (40 de ani) drept preşedinte al PSD şi pe Liviu Dragnea drept al doilea om în partid. Pentru celelalte poziţii de conducere lupta este deschisă. Dacă Ponta îşi va duce la capăt cel de-al doilea mandat de 4 ani (este preşedinte de trei ani), el va deveni cel mai longeviv şef al actualului PSD de la înfiinţarea acestuia, indiferent de cum s-a numit în timp (Iliescu a avut o influenţă majoră, la vremea lui, asupra acestei formaţiuni, dar poziţia de şef al statului nu i-a permis să fie preşedinte de jure).

La deschiderea Congresului participă Crin Antonescu, preşedintele PNL şi Kelemen Hunor preşedintele UDMR.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO