Politică

Adoptarea rectificării bugetare pe 2018. Premierul Dăncilă: Preşedintele Iohannis nu a avut deschiderea sau timpul să convoace CSAT pentru avizare

Adoptarea rectificării bugetare pe 2018. Premierul...

Autor: Răzvan Botea

23.08.2018, 13:45 357

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat că astăzi trebuia să fie adoptat proiectul de rectificare bugetară pe 2018, însă preşedintele Klaus Iohannis „nu a avut deschiderea sau nu a avut timp să convoce CSAT pentru analizarea şi avizarea primeri rectificări bugetare din acest an”.

„După cum ştiţi, rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importate proiecte ale guvernului care trebui a să fie adoptat în cadrul şedinţei de astăzi. Din păcate, preşedintele româniei nu a avut deschiderea sau nu a avut timp să convoce CSAT pentru analizarea şi avizarea primeri rectificări bugetare din acest an, deşi proiectul se află în dezbatere publică încă din data de 6 august”, a spus Viorica Dăncilă  la începutul şedinţei Executivului.

Premierul a subliniat faptul că au fost suplimentate bugetele din Sănătate, Educaţie şi pentru acele domenii care au avut o bună execuţie bugetară, însă cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97%.

Rectificarea bugetară este construită pe o creştere economică de 5,5% anul acesta, însă datele INS au arătat o creştere de 4% în prima jumătate a anului acesta, în comparaţie cu acceaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, analiştii financiari au reţineri în ceea ce priveşte prognoza de creştere de 5,5% anunţată de Comisia de Prognoză.

Viorica Dăncilă a mai precizat că Guvernul a cerut preşedintelui Iohannis convocarea de urgenţă a CSAT pentru analizarea şi avizarea primei rectificări de anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO