Politică

Admiratorul lui Che Guevara, numit si revocat de Basescu in aceeasi zi

25.04.2008, 19:49 20

Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decizia de revocare a lui Valeriu Arteni din functia de consilier de stat, la cateva ore dupa ce l-a numit in aceasta functie ca sef al Protocolului prezidential. Presedintia nu mentioneaza motivul revocarii. In cursul diminetii Basescu il numise in functia de de consilier pe Artene, fost ambasador in Coreea de Sud (2003-2007) si ambasador al Romaniei in Vietnam si Pakistan in vremea comunismului. Artene si-a facut studiile la Hanoi (1971-1976), capitala Vietnamului comunist.
Intr-un interviu publicat de Monitorul de Neamt, la 26 mai 1996, Artene spune cum a ajuns sa-si faca studiile la Hanoi: "Fac parte dintr-o generatie puternic implicata in militanta transnationala care a crezut in idealurile nobile ale lui Ho Si Min, Che Guevara, Martin Luther King, Nelson Mandela si a altora care au luptat pentru libertate si dreptate sociala si pentru a fauri o societate mai buna. De aceea am dorit sa fiu un martor impartial al fauririi istoriei si nu un simplu spectator".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO