Politică

A treia criză din Guvernul Cioloş: ministrul Culturii a demisionat

A treia criză din Guvernul Cioloş: ministrul Culturii a...

Autor: Monica Stoica

27.04.2016, 16:24 394

Vlad Alexandrescu este al treilea ministru care părăseşte Cabinetul Cioloş, după ministrul Muncii şi ministrul Fondurilor Europene. Vlad Alexandrescu este profesor universitar la Universitatea Bucureşti. Fost ambasador al României la Luxemburg, Alexandrescu a fost numit Ministru al Culturii în guvernul Dacian Cioloş pe 17 noiembrie 2015.

În şedinţa de Guvern de astăzi, 27 aprilie, premierul Dacian Cioloş a cerut demisia Ministrului Culturii decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Naţională, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a schimbat în ultimele săptămâni nu mai puţin de patru directori ai Operei: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin. Călin a fost demis din nou de Ministrul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaţilor ONB, care au protestat faţă de repunerea în funcţie la Operă a unui manager corupt.

Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg şi fosta conducere a instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Alexandrescu.

O sinteză a conflictului de la Opera Naţională Bucureşti în viziunea Departamentului Mediafax - Cultură cu părţile implicate în neînţelegeri, precum şi solicitările lor, poate fi accesată la link-urile: http://goo.gl/dU21Xj, http://goo.gl/gzNazR şi http://goo.gl/o25Vok.

Pe de altă parte, Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a fost audiat pe 12 aprilie de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor în două cauze ce ţin de arbitraje litigioase: Cathedral Plaza, "edificiu al corupţiei", astfel numit într-un anunţ apostolic, şi Biblioteca Batthyaneum de la Alba Iulia. O relatare a şedinţei de audiere a Ministrului Culturii la Camera Deputaţilor se regăseşte la acest link: http://goo.gl/FDqjnq.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO