Politică

23 Ianuarie, declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

23 Ianuarie, declarată zi liberă pentru salariaţii din...
18.01.2017, 12:08 3304

Premierul României, Sorin Grindeanu, a anuţat astăzi că va adopta o Hotarâre de Guvern prin care ziua de luni, 23 ianuarie 2016,  va fi declarată zi liberă de la Stat. Astfel, funcţionarii publici vor avea un weekend prelungit, de patru zile,  din 20 până în 24 ianurie, ziua în care România sărbătoreşte Unirea Principatelor Române.

„Tot ceea ce e trecut pe ordinea de zi o sa discutăm punct cu punct. În gerenal sunt lucruri legate de construcţia bugetară, de legea bugetului, pentru adoptarea unor ordonanţe de urgenţa şi a unor hotărâri de guvern. De asemenea, avem o hotarare de guvern pentru data de 23 ianuarie ca zi liberă, astfel încât să se facă o legatură şi cu 24 ianuarie, dar v-aş ruga domunule ministrul al Finanţelor ca dincolo de aceste zile libere, aşa cum ne-am angajat să trimitem o lege a bugetului de stat către Parlament” , a spus Sorin Grindeanu în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi.

Potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraţilor şi altor categorii din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanţilor în aceste procese.

În ceea ce priveşte activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unităţile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operaţiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie şi respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum şi categoriile de operaţiuni de plăţi prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanţelor Publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO