Politică

13 august, zi de doliu naţional pentru Majestatea Sa Ana a României

13 august, zi de doliu naţional pentru Majestatea Sa Ana...
02.08.2016, 00:04 357

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă ieri la vârsta de 92 de ani, la spitalul din Morges, în Elveţia. 

Principesă de Bourbon-Parma, soţia Regelui Mihai I al României s-a născut în 1923 la Paris şi a fost fiica prinţului René de Bourbon-Parma şi a prinţesei Margaret a Danemarcei.

Pe viitorul ei soţ, Mihai I, l-a cunoscut, potrivit istoriei oficiale, la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii, viitoarea regină Elisabeta a II-a, în noiembrie 1947. Mihai I a fost forţat să abdice la 30 decembrie 1947, iar cei doi s-au căsătorit un an mai târziu, în exil, la Atena.

Conform cu tradiţia funeraliilor regale, sicriul Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Ultimele funeralii regale din România au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum.

La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale, a anunţat Casa Regală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO