Opinii

XTB răspunde nedumeririlor unor clienţi

ADVERTORIAL

XTB răspunde nedumeririlor unor clienţi

Autor: Irina Cristescu

09.11.2020, 09:00 1695

Am primit multe întrebări în ultimele săptămâni de la clienţii noştri care vor să înţeleagă mai bine motivaţia care a stat la baza deciziei XTB de a deveni primul broker cu prezenţă locală în România care oferă 0% comision la tranzacţionarea cu acţiuni cu deţinere şi ETF-uri cu deţinere.

În primul rând, este important să clarific faptul că acest comision de zero la sută este valabil la tranzacţionarea de acţiuni cu deţinere şi ETF-uri cu deţinere, pe pieţele externe, pentru un rulaj lunar de până la 100.000 Euro.

Dacă suma rulată într-o lună depăşeşte un plafon de 100.000 Euro, din acel moment începe să se aplice un comision de 0,2% sau minim 10 EUR la fiecare tranzacţie, adică şi la cumpăra rea şi la vânzarea de astfel de instrumente financiare.

În România suntem, într-adevăr, primii care am luat această decizie curajoasă. La nivel global însă, aceasta este o tendinţă care şi-a făcut din ce în ce mai mult simţită prezenţa în rândul marilor brokeri între care se numără şi XTB.

Concomitent, aici, în România, am început să fim abordaţi în ultimul an de clienţii noştri loiali care sunt foarte mulţumiţi de serviciile noastre, de funcţionalităţile foarte bune şi complexe ale platformei noastre de tranzacţionare, de echipa noastră de analiză. Ei ne-au împărtăşit dorinţa lor de a diminua acest comision.

Mai apoi, a intervenit contextul pandemic care a generat creşteri foarte mari de rulaje şi de număr de tranzacţii. Astfel, apetitul investitorilor pentru bursele externe de capital a crescut pe măsură ce randamentele acţiunilor unor companii mai mari sau mai mici, din Europa şi de peste ocean, mai ales, au explodat.

Şi, întrucât în România XTB şi-a construit, în aceşti 12 ani de când suntem pe piaţa locală, reputaţia de a fi un pionier în a împinge cât mai sus nivelul de educaţie financiară despre pieţele de capital, am considerat că, oferind comision de 0%, încurajăm tranzacţionarea în genere şi, astfel, accesul la piaţa de capital.

Obiectivul nostru este de a fi alegerea nr 1 a clienţilor şi, în acest sens, este foarte important pentru investitori să gasească tot ce au nevoie într-o singură platformă, pe principiul One Stop Shop, şi să nu fie nevoiţi să deschidă cont la mai multi brokeri pentru optimizarea comisioanelor pe categorii diverse de instrumente. În acelaşi timp, a avea în aceeaşi platformă acces simultan atât la instrumente spot (cu deţinere) cât şi la instrumente derivate, cu comisioane confortabile, face posibilă realizarea de operaţiuni de hedging, diversificarea corespunzătoare a portofoliului si aplicarea unui management al riscului eficient, acestea putând face diferenţa între eşec şi succes în investiţii.

Avertisment cu privire la riscuri: CFD-urile sunt instrumente complexe şi au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 80% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă înţelegeţi modul în care funcţionează CFD-urile şi dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO