Opinii

TPA România: Mai multe inspecţii fiscale inopinate în 2019. Ce categorii de firme riscă să primească vizita organelor fiscale în 2020?

TPA România: Mai multe inspecţii fiscale inopinate în...
10.02.2020, 14:25 203

ANAF a desfăşurat anul trecut un număr în creştere de inspecţii fiscale inopinate având ca tematică preţurile de transfer, un tip de control care a devenit tot mai frecvent începând cu 2018. Ne aşteptăm ca şi în 2020 organul fiscal să controleze cu precădere anumite categorii de contribuabili, în funcţie de rezultatele analizei de risc efectuate.

Din ceea ce am putut observa în cursul anului precedent, printre firmele verificate au fost cele care înregistrează pierderi recurente sau cele care au avut o sumă importantă de TVA de recuperat de la buget şi nu au rambursări frecvente.

„Criteriile de risc şi modul în care se realizează selecţia firmelor ce vor fi controlate nu sunt însă transparente. Noi, în calitate de consultanţi fiscali, putem observa tendinţe, dar nu le putem spune clienţilor cu certitudine dacă şi când vor fi controlaţi”, afirmă Sorana Cernea, partener al TPA România şi coordonatorul biroului din Cluj al firmei de consultanţă şi audit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO