Opinii

PSD îşi leapădă masca. Nu mai este interesat de guvernare, ci doar de putere. De întreaga putere

PSD îşi leapădă masca. Nu mai este interesat de...

Autor: Iulian Anghel

15.01.2018, 23:02 13774

De ce l-aţi demis? Că, de şase luni de când a ajuns în fruntea guvernului, v-a lins pantofii şi v-a făcut mendrele. Golăniile lui au fost pe placul vostru, sunt parte din adeneul vostru. Aia cu “independenţa” lui a fost o vrăjeală. S-a văzut în seara asta ce coloana vertebrală solidă are.

- “De ce vi s-a retras sprijinul politic, domnule prim-ministru?”

- “Patidul, muu, muu, muu!”

Partidule, de ce i-ai retras sprijinul politic unui premier pe care l-ai pus în funcţie acum şase luni, asta după ce ţi-ai mai demis un prim-ministru printr-un procedeu ridicol pentru un partid inteligent? Pentru că planurile fiscale pe care le-a aprobat sunt emanate din minţile tulburi din Kiseleff 10, el nefiind capabil nici măcar prostii ca lumea să emane.

Trei premieri într-un an! Ca să ce?

Este bizar să vezi un partid care conduce o ţară că se plânge de lipsa “democraţiei” în propriile sale structuri. Ce democratic l-aţi mai executat şi ce democratic a mai primit el sentinţa. Ce democratic conduceţi voi ţara!

Tudose este un ins din topor şi nici nu trebuia să ajungă acolo unde a ajuns. Dar “corespundea” - are acelaşi sânge stricat ca al PSD-iştilor de duzină, nu e mai bun sau mai nebun ca Florin Iordache, Cătălin Rădulescu sau Codrin Ştefănescu. Aceeaşi gură spurcată, aceeaşi inteligenţă limitată. De ce l-aţi mai pus prim-ministru? De ce nu mai “corespunde”? Că nu a adoptat legile justiţiei care să albească dosarele penalilor din partid? Nu a făcut totul ca PSD să preia întreaga putere în ţară? Aceasta este coloana vertebrală a programului de guvernare?

De criză politică!, urlă unii. Criză politică în ţară!, a ţipat vreme de două zile Gabriela Firea. Stimată doamnă, nu e nicio criză politică în ţară. Dar dvs, PSD, confundaţi Partidul cu Ţara. Este o criză determinată de lupta pentru puterea a unor indivizi care cred că ţara le aparţine “pe persoană fizică”, doar pentru că au câştigat nişte alegeri; că Ţara este Partidul! Acesta este sigurul înţeles al încăpăţânării de nu a asculta pe nimeni atunci când sunt luate decizii, fie că vorbim de economie, fie că vorbim de justiţie! Iar asta nu este democraţie!

Asta este problema mare a României, azi. Un partid a ajuns la putere şi încearcă să încalece ţara, să-i acapareze întregile pârghii de decizie. Hotărârile din PSD nu au nimic de-a face nici cu “o mai bună guvernare”, nici cu “programul de guvernare” pe care Tudose l-a respectat în toate virgulele lui năroade. Într-un fel anume, este şi bună plecare lui, nu ne mai face de râs. În rest economia merge, creşterea economică este solidă. Nimic, în afară de raţiuni de partid, deloc obscure, nu pretindeau o schimbare de guvern. Dar pe moşia lui PSD poate face ce vrea, nu?

Abia într-un asemenea punct se vede rolul decisiv al opoziţiei parlamentare. Dar această opoziţie nu există practic.

Aşa că PSD îşi poate permite orice, inclusiv să se umple de ridicol. Pentru că este ridicol ca o nulitate precum Carmen Dan să devină motiv pentru căderea unui guvern şi este aberant ca un ins, chiar şi preşedinte de partid, să schimbe premieri cum îi schimba măsa scutecele când era el mic.

Este ridicol ca un partid atât de mare să nu fie în stare să guverneze – dar aici se vede clar că nu guvernarea interesează în PSD, ci doar puterea. Întreaga putere, nu doar cea la care ar fi îndreptăţit ca urmare a rezultatelor la vot!

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO