Opinii

Opinie Mihai Petre , EY România : Mai puţin de 5 luni până la intrarea în vigoare în România a Sistemului European de Trasabilitate a Produselor din Tutun

Opinie Mihai Petre , EY România : Mai puţin de 5 luni...
12.08.2019, 11:31 127

Ce trebuie să ştie operatorii din industrie?

Cel mai complex sistem de “supraveghere orizontală” creat până acum la nivelul Uniunii Europene este în vigoare începând cu data de 20 mai 2019. Este vorba de sistemul de trasabilitate a produselor din tutun menit să combată traficul şi evaziunea fiscală din acest domeniu. 

Comisia Europeană a acordat României un răgaz până la 31 decembrie 2019 pentru ca acest sistem să devină complet operaţional şi pe teritoriul său.  

Ce presupune sistemul de trasabilitate?

Fiecare pachet de ţigarete produse sau destinate pieţei europene va fi identificat printr-un marcaj de trasabilitate numit “identificator unic”, ce va conţine informaţii privind locul, data producţiei precum şi destinaţia pachetului respectiv. Identificatorul unic permite ca toate pachetele de produse din tutun introduse pe piaţă să fie înregistrate şi urmărite pe întreg teritoriul UE.

Sistemul de trasabilitate este aplicabil produselor fabricate în UE inclusiv celor destinate exportului.  De asemenea, sistemul este aplicabil produselor din tutun ce nu sunt produse în UE, dar sunt destinate a fi puse în liberă circulaţie pe această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO