Opinii

Opinie Lelia Munteanu: Traseistan

Autor: Lelia MUNTEANU

20.04.2012, 16:22 310

Mi-e greu să mai ţin pasul. În fiecare zi, câte-un ghiftuit de putere dezertează la Opoziţie, negociindu-şi un loc în viitoarea guvernare şi filosofând. O doamnă Popa, care-a intrat ieri în PNL pe uşa din faţă, se destăinuie public: "Motivul plecării mele din PDL este legat de lipsa exerciţiului democratic în partid. Totul a fost imposibil, într-o veşnică poziţie de drepţi". (Doamna P stătuse drepţi într-o poziţie înaltă). Apropo, ce doreşte căprioara politică şi, ca ea, toate vietăţile care au pornit în migraţie? Să ajungă din nou la putere. Din orice poziţie.

O şmecherie ieftină. Peste încă patru ani, în prag de alegeri, aceeaşi doamnă şi restul se vor încolona cu seninătate în formaţiunea cu cele mai multe şanse. Declaraţiile lor, la venire şi la plecare, sunt antologabile într-un Manual al Ipocriziei.

În ziua solemnă a scrutinului, alegătorii se vor năpusti spre urne, într-o mână cu o sacoşă, în cealaltă agitând ştampila, şi vor vota... Ce mai contează? Important e că la noi, în Traseistan, nimeni nu decontează nimic.

Din patru în patru ani, traseistele redevin fete mari, cu preţioase amintiri din cabina de TIR.

Update, ca să zic aşa, sau "după plecare" (în jargonul de la Poştă): Antonescu s-a iţit ca un Crin la Timişoara, să celebreze intrarea deputatului Dugulescu (PDL) în PNL. Tot înainte, până la victoria definitivă a portocaliberalismului!

Lelia Munteanu este senior editor al ziarului Gândul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO