Opinii

Opinie Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC Romania: Ne aşteptăm ca noul guvern să fie mai precaut atunci când ia decizii cu impact major în economie

Opinie Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC...

După o perioadă destul de tumultoasă, cu multe noutăţi legislative care au luat prin surprindere mediul de afaceri, ne aşteptăm ca noul guvern să aibă o disponibilitate mai mare către dialog şi să fie mai precaut atunci când ia decizii cu impact major în economie.

Având în vedere că politica fiscală are un rol esenţial în ansamblul unui program de guvernare, sperăm ca noul guvern să ţină cont de necesitatea unei dezvoltări durabile şi sustenabile a economiei româneşti care presupune, în primul rând, predictibilitate pentru investitori, dar şi menţinerea unor facilităţi fiscale care şi-au dovedit rolul pozitiv.

Mă refer, în special, la scutirile de impozit pe venit pentru IT şi cercetare- dezvoltare, domenii care sunt piloni principali în realizarea de produse şi servicii de valoare adăugată de care economia noastră are atâta nevoie.

Trebuie să fim conştienţi că la nivel global economia se află într-o transformare radicală datorită tehnologiei şi că pentru a fi competitivi în această nouă lume trebuie să creăm produse şi servicii cu valoare adăugată mare. Un cadru de reglementare stimulativ pentru inovaţie ar susţine dezvoltarea antreprenoriatului românesc şi trecerea la o societate digitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO