Opinii

Opinie Andreea Vass: Provocarile modernizarii economice ale Romaniei sau cum binele poate veni din rau

13.06.2010, 12:33 41

Ceea ce ar fi trebuit sa fie un act responsabil de igienapolitica si economica, sau de igiena civica cum i-ar spune Plesu,n-a fost decat un prilej de mitocanie, de rafuiala si de galceavapopulista, de iarmaroc smintit al dezbaterilor economice dinspatiul romanesc. Despre asanarea morala si politica s-a vorbitmult si s-a facut mai nimic. Acum suntem nevoiti sa asanam sistemuleconomic si, chiar daca pare neproductiv politic si electoral,nutresc speranta ca se face rapid, chiar daca vorbim mai putindespre ea.

Principala provocare în faţa economiei româneşti sta in reluareacreşterii economice sanatoase şi evitarea intrării într-o perioadăprelungită de stagnare. Evident, aceasta se traduce in reluareaprocesului de reducere a diferenţei dintre standardul de viaţă alromânilor şi cel mediu din Uniunea Europeană -care este şi varămâne obiectivul strategic al României pe termen lung. Asadar, ceice acuza guvernul actual de absenta viziunii de insala sau sunt,pur si simplu, rau-voitori, manati de interese politice particularesau de incapacitatea de a intelege realitatea actuala! In schimb,sunt in acord cu cei care critica sever calitatea politicilorpublice care ar fi trebuit sa raspunda pana acum acestui scoppolitic major de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO