LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Ce perspective sunt pentru turismul local în 2022. O discuţie cu ​Dragoş Anastasiu, proprietar al Eurolines şi al unor afaceri din turism.
Opinii

Iulian Anghel, editor ZF: O societate nu trebuie condusă de miliţieni şi securişti, ci de oamenii liberi. Dar noi am ajuns în punctul în care societatea de miliţieni, pe care am tolerat-o de zeci de ani, îşi face, în sfârsit, datoria

„EU!”

„EU fac, EU dreg!”

„EU” pun faianţă, marmură şi pe interior şi pe exterior că aşa vreau EU şi tot „EU” îţi dămâm casa, dacă am chef.

„EU, supremul!”

Dacă-l asculţi pe ministrul de finanţe, dl Florin Cîţu, rămâi înmărmurit. „EU” la orice frază. „EU” în sus, „Eu” în jos. „EU” am adus bani în România, „EU” am făcut ca S&P să menţină ratingul datoriei publice.

Îţi vine să vomiţi de la atâta grosolănie publică. „EU” am făcut, „EU” am dres, spune prim-ministrul ţării.

„EU!”. Dar cine eşti tu acest”EU”?. Cine eşti tu, dacă ai avea onestitatea să te uiţi în inima ta?

Poliţia a dat amenzi de 200 de milioane de euro, în trei luni. Pentru ce?

O jumătate de ţară a ajuns în genunchi, iar cealaltă jumătate e cu biciul pe ea. E plin de poliţie şi jandarmerie unde dai cu ochii. La magazin au ajuns boştorogii angajaţi pe doi lei pe zi să te măsoare din cap până în piciare, ca pe un infractor deja dovedit. Nu mai eşti cumpărator, eşti deja hoţ, cum ai călcat pragul magazinului. O tară în care încrederea  dispare, nu mai e ţară, e junglă.

Nu mai există „NOI”, există doar „EU”.

Ei bine, aceşti „noi” sunt eu.

Aşa că, din punctul meu de vedere, toţi trebuie să fiţi puşi în discuţie publică. De la ministrul de interne care a pus poliţia şi jandarmeria pe oameni care nu aveau nicio treaba cu statul, până la ministrul sănătăţii care a golit spitalele şi a lăsat oameni să moară în casele lor – oameni, de pildă, ce-şi făceau tratament cu citostatice, procedută ce nu poate fi umată decât într-un spital.

Cine se mai uită azi la o chestie aşa măruntă? Când premierul zice” EU”, am făcut. Când ministrul de finanţe zice „”EU am dat”.

Din banii cui aţi dat măi vedetelor publice? Din banii de amenzi a unor cetăţeni, până ieri normali la cap deveniţi, peste noapte, infractori? Că nu au ascultat de „EU”?

Dar să nu deznădăjduim. Societatea de miliţieni şi de securişti pe care am tolerat-o de zeci de ani îşi face, în sfârşit, datoria.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.