Opinii

Fini sunt! IMM-urile româneşti vor fi lovite în plin de valul creşterii preţurilor

Fini sunt! IMM-urile româneşti vor fi lovite în plin...

Autor: Cristian Hostiuc

28.10.2021, 23:25 1102

IMM-urile româneşti, care în ultimii ani începuseră să-şi mai revină după criza de acum un deceniu, vor fi din nou lovite în plin de: creşterea preţurilor la energie şi gaze, creşterea utilităţilor, creşterea materiilor prime, creşterea generală a tuturor preţurilor, adică a inflaţiei, creşterea dobânzilor, creşterea preţurilor la transport, creşterea preţurilor la RCA şi, nu în ultimul rând de creşterea salariului minim pe economie, cu 10%, de la anul, decisă de guvernul Cîţu.

Felix Daniliuc, director în BRD, responsabil de IMM-uri, avertizează: Toate aceste lucruri vor avea un impact în costurile operaţionale ale IMM-urilor şi în evoluţia indicatorilor financiari ai companiilor, care vor arăta mai prost.

Problema cea mai mare nu este legată de înrăutăţirea indicatorilor, ci de reducerea lichidităţilor companiilor, adică a cash-ului, cel mai important indicator care asigură supravieţuirea.

Citiţi articolul integral pe www.alephnews.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO