Opinii

Fini sunt! Cei care îşi ţin banii la bancă în lei au ajuns să primească dobânzi negative. Noroc că euro nu creşte cât inflaţia

Fini sunt! Cei care îşi ţin banii la bancă în lei au...
29.05.2021, 00:01 40140

N-aş vrea să fiu în situaţia celor care îşi economiile în lei în depozite bancare. La o inflaţie de 4,1% prognozată de BNR în acest an, dobânzile la lei oferite de bănci pentru economiile populaţiei,  care variază între 1 şi 3%, vor fi real negative. Adică banii pierd din valoare.

Chiar dacă dobânzile la lei sunt real negative, românii îşi ţin cea mai mare parte a economiilor în continuare în bănci.

Conform datelor BNR, la finalul lui T1 depozitele bancare în lei au crescut cu nu mai puţin de 16,4% faţă de martie 2020, chiar dacă în acest interval ne-am confruntat cu o criză majoră. Depozitele în valută au crescut cu 12% deşi dobânzile la euro sunt aproape de 0. Ca să nu mai vorbim de faptul că dacă îşi retragi banii cash ajungi să iei mai puţin decât ai depus.

Citiţi articolul integral pe Aleph News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO