Opinii

Ce ne mai place democraţia!

Ce ne mai place democratia!

Autor: Iulian Anghel

26.07.2012, 18:01 1109

Ecaterina Andronescu anunta ca modifica din nou legea invatamantului. Nici nu stie daca va mai ramane in functie dupa alegerile legislative din toamna, dar ea modifica.

Un anume Mircea Dogaru a carui nume l-am auzit pentru prima data rostit de Traian Basescu in scandalul protestelor din iarna revine la rampa: necunoscut, subrezit, militar in rezerva, el e creierul unei conspiratii menita sa desfiinteze institutiile fundamentale - Curtea Constitutionala, draga de ANI si ce-o mai fi.

In Romania de azi profesorii trebuie sa cotizeze la sindicate, chiar daca nu au chef. Unul dintre sindicalistii lor de frunte ajuns ministru "ad-interim" a dat cel mai grotesc spectacol pe care mi-a fost dat sa-l vad in ultimii ani.

Ce ne mai place democratia! O respectam pana la litera Constitutiei! Lucram in echipa: sindicat-patronat- soc. civ.

Guvernul Ponta a pus un bou in fruntea educatiei, si niciun profesor nu a protestat. E treaba Guvernului!

Liderii de sindicat au spaguit tot si niciun membru de sindicat nu a protestat. "E afacerile lor!"

Din ministere, de ani de zile, sub toate guvernele, se fura bani, se masluiesc contracte si nici un "autodenunt". Unul sa zica macar atat: Nu-i normal ce se intampla aici!

Zeci de mii de oameni au fost dati afara din slujbe, in timpul crizei, si Guvernul a ridicat din umeri: nu ne bagam peste mediul privat (sa nu se bage nici Merkel peste noi - in tara careia companiile private sunt platite de stat sa nu dea oamenii afara - ca nu doar ea voteaza la referendum).

Poate e ceva de invatat de aici. Din nebunia de azi.

Nimeni nu trebuie sa stea in functiei 1.000 de ani. (Nicio legatura cu Basescu). Nimeni nu e prieten cu Guvernul. Niciun angajat nu e prieten cu patronatul. Nimeni cu nimeni. Grupurile profesionale mici trebuie sa-si apere drepturile cu dintii. Nu exista delegare a drepturilor.

Relatii contractuale, atat. Nu simpatii. Fara simpatii, Ministerul Dezvoltarii, cu miliarde de euro pe mana, ar fi facut mai mult fata de ce vedem acum ca a facut.

Cand ti-ai incalcat mandatul, afara. Contractual. Tot cautam solutii ca nebunii si ne injuram cu drag pe facebook. Gresesc si eu, gresesti si tu. Stiti ce mi se pare colosal in povestea asa? Ca toate argumentele aduse in favoarea unei tabere sau alteia (si eu am o opinie, sa fie clar) sunt valabile. Ce-mi mai place si mie democratia!

Dar sa fim clari - corectati-ma daca gresesc. Constitutia trebuie sa fie garantia mea ca cetatean. Garantia premierului sau a presedintelui ca drepturile lor cetatenesti nu sunt incalcate. In rest, totul pe baza de contract. Altminteri "umblam cu coruptia in gura", dupa cum spunea, prin anii 2000, regretarul Adrian Nastase.

Spalati-va pe cap cu Constitutia. Constitutia e litera moarta, daca eu sau tu nu ii dam substanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO